ZASTRAŠUJUĆI VIDEO IZ MOSKVE: Ruska državna televizija opisala koliko bi dugo projektil „Sotona 2“ letio do Londona, Berlina, Pariza, s više 10 nuklearnih glava

Zastupnik Dume Jevgenij Popov je upozorio da Velika Britanija također ima nuklearno oružje. A nije ona jedina nuklearna sila na zapadu.

  • Svijet

  • 30. Apr. 2022  

  • 5

Na ruskoj državnoj televiziji ''Russia 1'' voditeljica Olga Skabejeva i zastupnik Dume Aleksej Žuravljov, razgovarali su u koliko bi sekundi interkontinentalnom balističkom projektilu Sarmat, zvan i Sotona II, trebalo da stigne do prijestolnica Velike Britanije, Njemačke i Francuske, zemalja koje isporučuju oružje u Ukrajinu, javlja Ukrainska Pravda.

Rusija tvrde da može uništiti područje veličine Francuske ili Teksasa. Prema američkim izvorima smatra se da bi Rusija takve projektile mogla opremiti s deset ili više nuklearnih bojevih glava.

"Jedan Sarmat i to je to - Britansko otočje je postojalo, Britansko otočje više ne postoji. Ozbiljan sam", rekao je Žuravljevov.

Zastupnik Dume Jevgenij Popov  je upozorio da Velika Britanija također ima nuklearno oružje, a u slučaju da Rusija iskoristi projektil Sarmat, "niko neće preživjeti, niko neće ostati na planetI".

Skabejeva je navela je da je vrijeme leta Sarmata od Kalinjingrada do Berlina 106 sekundi, od Kalinjingrada do Pariza - 200 sekundi, a do Londona - 202 sekunde.

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...