NOVE TENZIJE NA SJEVERU EVROPE: Ruski vojni avion ušao u švedski zračni prostor

Avion AN-30 je prethodne večeri isprva bio istočno od danskog otoka Bornholma u Baltičkom moru, a zatim je letio prema švedskom teritoriju.

  • Svijet

  • 30. Apr. 2022  30. Apr. 2022

  • 2

Ruski vojni avion nakratko je narušio švedski zračni prostor, objavila je švedska vojska, prenosi novinska agencija  HINA.

Avion AN-30 je prethodne večeri isprva bio istočno od danskog otoka Bornholma u Baltičkom moru, a zatim je letio prema švedskom teritoriju.

Nakratko je narušio švedski zračni prostor južno od pokrajine Blekinge u jugoistočnoj Švedskoj, a zatim je napustio područje.

Švedski borbeni avioni pratili su incident i fotografirali ruski avion. Četiri ruska borbena aviona su već nakratko narušila švedski zračni prostor početkom marta.

Švedska i susjedna Finska intenzivno razgovaraju o mogućnosti pridruživanja NATO-u otkako je počela ruska invazija na Ukrajinu krajem februara, zbog čega ih je Rusija nekoliko puta upozorila.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...