MARCA OCIJENILA SVE REALOVE IGRAČE: Benzema dobio desetku, Modrić u samom vrhu, Jović se provukao, ali jedan nogometaš dobio je NULU

S devetkom je sezonu završio i trener Carlo Ancelotti.

  • Sport

  • 01. Maj 2022  

  • 0

Najveći i najčitaniji španjolski list objavio je danas članak u kojem je svakom igraču Reala dodijelio ocjenu za sezonu La Lige koja službeno nije gotova. Karim Benzema je zaradio desetku, Luka Modrić dobio je devetku, jednako kao Thibaut Courtois i Vinicius Junior.

Pohvale za Benzemu i Modrića

S devetkom je sezonu završio i trener Carlo Ancelotti. Može se reći kako je ta odluka donesena jednoglasno, ne samo kad je Marca u pitanju već na razini svih svjetskih medija jer Benzema je i jedan od favorita za Zlatnu loptu.

"On je sve u Madridu. Najbolji igrač u La Ligi i u Ligi prvaka. Ako se gledaju samo brojevi, zabio je najviše golova ikad i svi su bili jako bitni. Karim je nositelj ovog Reala zbog jedinstvenog načina na koji razumije nogomet, ali i zbog karaktera kojim potiče suigrače da budu bolji. Istinski vođa. Sezona iz snova", piše za Benzemu.

Marca je nekoliko igrača ocijenila jedinicom. Zaradili su ju rezervni golman Andrij Lunjin, stoper Jesus Vallejo, krilni napadač Eden Hazard te napadači Luka Jović i Mariano Diaz. Ipak, jedan čovjek je prošao i lošije od svih njih. Bale je dobio nulu.

"Počeo je kao prvotimac jer ga je Ancelotti želio oživjeti. To ipak nije bilo moguće. Bio je fokusiran samo na to da odvede Wales na Svjetsko prvenstvo, ni za što drugo ga nije bilo briga. Njegovi nastupi su bljeskovi kvalitete koja se ne zadržava. Ancelotti je želio da Bale ode iz Madrida na visinama na kojima je letio do 2018., a Bale je napravio sve da ne bude tako. Šteta", piše Marca.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...