SAVJET ŠEFA NJEMAČKOG AUTOKLUBA: Vozači bi u ovim kriznim vremenima trebali učini jednu stvar…

Njemačka je ovisna o ruskoj nafti, a sad pokušava pronaći alternativne izvore opskrbe ključnom sirovinom.

  • Auto

  • 03. Maj 2022  03. Maj 2022

  • 0

S obzirom na rat u Ukrajini, te brojne energetske probleme, čak i Njemački autoklub (ADAC) poziva na uštedu goriva.

"Svaka ušteđena litra goriva može pomoći u smanjenju ovisnosti o uvozu nafte i tako neizravno utjecati na daljnji razvoj rata", rekao je predsjednik ADAC-a Christian Reinicke novinama medijske grupe Funke. Također je moguće ići u pekaru biciklom umjesto terencem, kaže prvi čovjek ADAC-a.

"Na mnogim kratkim udaljenostima vožnja nema smisla. Na dugim rutama također možete koristiti javni prijevoz. Također, pokušavam voziti oko 20 posto sporije. Kada bi to učinilo svih 21,2 miliona članova ADAC-a, to bi već bila velika ušteda", rekao je Reincike.

Prema istraživanju koje je naručio ADAC, gotovo svaka druga osoba trenutno je spremna odustati od putovanja automobilom kako bi uštedjela energiju, a 60 posto uspjelo je uštedjeti energiju štedljivijim stilom vožnje.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...