JOHNSON KAŽE DA JE ZAPAD POGRIJEŠIO ŠTO NIJE REAGIRAO 2014. GODINE: "Vladimir Putin je posijao sjeme katastrofe za sebe"

“Putinova greška bila je invazija na Ukrajinu, a leševi ruskih trupa koji zatrpavaju vaša polja i ulice spomenici su ne samo njegove ludosti već i opasnosti koju nose autokracije", rekao je.

  • Svijet

  • 03. Maj 2022  03. Maj 2022

  • 0

Premijer Velike Britanije Boris Johnson kazao je da je velika greška bila to što se još 2014. godine nije pomoglo Ukrajini.

"Mi kao vaši prijatelji moramo biti ponizni zbog onog što se dogodilo 2014. godine. Ukrajina je bila napadnuta kada joj je otet Krim i kad je počeo rat u Donbasu", rekao je Johnson.

"Istina je da smo bili prespori da shvatimo što se stvarno događa i da smo kolektivno propustili tada uvesti sankcije koje smo trebali staviti Vladimiru Putinu", rekao je.

"Ne možemo ponoviti istu grešku", dodao je.

U svom obraćanju ukrajinskom parlamentu, Boris Johnson također je kazao da je Vladimir Putin "posijao sjeme katastrofe" za sebe.

Johnson kaže da je uzvrativši udarac Ukrajina "ne samo postigla najveći podvig 21. vijeka" već je i "razotkrila Putinovu historijsku ludost, ogromnu grešku koju samo autokrat može napraviti", prenosi Index.

“Putinova greška bila je invazija na Ukrajinu, a leševi ruskih trupa koji zatrpavaju vaša polja i ulice spomenici su ne samo njegove ludosti već i opasnosti koju nose autokratije", rekao je. "Ono što je napravio je reklama za demokratiju", dodaje Johnson.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...