"BILO MI JE TEŽE...": Siniša Mihajlović emotivno o borbi sa leukemijom

Pojasnio je da ga je uvrijedila izjava Simonea Inzagija prije meča sa Interom i da je zbog toga dodatno motivisao tim.

  • Sport

  • 07. Maj 2022  07. Maj 2022

  • 0

Siniša Mihajlović, trener Bologne, održao je emotivni govor nakon što je po drugi put pobijedio leukemiju.

Kada je napustio bolnicu sačekala ga je supruga, a nekoliko puta su se igrači okupljali ispod prozora bolničke sobe kako bi mu pružili podršku.

Tim je vodio sve vrijeme pomoću savremenih tehnologija, pa mu neće biti potrebno vrijeme da se "uhodava".

Kada je stigao na konferenciju pred meč 36. kola Serija A protiv Venecije u nedjelju od 15.00, sve je otvorio u šaljivom tonu.

"I vi ste meni nedostajali, vi ste nužno zlo. Kada vam se u životu dese neke stvari, shvatite koliko vam nedostaju neke stvari za koje nikad ne biste pomislili da će vam faliti, kao recimo vi", započeo je Mihajlović.

Pojasnio je kako mu je bilo u bolnici.

"Bilo je mentalno teže da izdržim ovoga puta. Zbog korone sam stalno morao da budem sam, samo sam jednog dana vidio svoju suprugu na tri sata. Otkako su me primili u bolnicu cilj mi je bio da se vratim što prije. Sada sam već domaći u bolnici 'Sant Orsola', kada se sve završi moći ću da budem vodič ovdje", poručio je čuveni trener.

Oduševljen je što se u potpunosti vraća fudbalu.

"Kada sam shvatio da ću posle 30 dana moći da se vratim na teren bilo je fenomenalno, osjetio sam emocije koje ranije nisam poznavao. Zdravlje vam omogućava da uživate u životu, ali bolest vas natjera da shvatite suštinu."

Pojasnio je da ga je uvrijedila izjava Simonea Inzagija prije meča sa Interom i da je zbog toga dodatno motivisao tim, prenosi Nova.rs.

"Meč sa Interom je bio najbitniji i osjetio sam da je Inter mislio da će dobiti meč i prije nego što su izašli na teren i to me je naljutilo. Rekao sam momcima prije meča to, a iako volim Inter i poštujem Simonea Inzagija povrijedio me je njihov odnos prije utakmice", završio je Mihajlović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...