MILO ĐUKANOVIĆ, PREDSJEDNIK CRNE GORE: "Pred nama je vrijeme teških, strateških odluka..."

Pred nama je vrijeme teških, strateških odluka. Nadajmo se mudrih i pravovremenih. Odluka koje će pružiti sigurnu evropsku budućnost i zemljama koje su van Evropske unije.

  • Regija

  • 09. Maj 2022  09. Maj 2022

  • 0

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u ime građana Crne Gore i u svoje ime, uputio je čestitku predsjedniku Evropskog savjeta Charlesu Michelu povodom 9. maja – Dana Evrope, uz najbolje želje za prosperitet Evropske unije i afirmaciju projekta evropskog ujedinjenja kao jedinog garanta sigurnosti i demokratskog razvoja svih evropskih naroda, saopćeno je iz njegovog kabineta.

"Ovogodišnji Dan Evrope, koji je ujedno i dan velike pobjede slobodarskog svijeta nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu, dočekujemo u nevjerici da su strahote rata, stradanje i patnje civila na evropskom tlu, postali naša današnjica. Jedinstvo, odlučnost i efikasnost u politici EU nakon agresije na Ukrajinu, i to od strane zemlje koja je zajedno sa ukrajinskim i drugim narodima Sovjetskog Saveza dala neprocjenjiv doprinos toj pobjedi prije 77 godina, ohrabruju i ulivaju snagu da zajedno istrajemo u odbrani temeljnih vrijednosti evropskog jedinstva: ljudskog dostojanstva, slobode, demokratije, jednakosti, vladavine prava i ljudskih prava i prava svakog naroda na slobodan izbor svog puta.

Pred nama je vrijeme teških, strateških odluka. Nadajmo se mudrih i pravovremenih. Odluka koje će pružiti sigurnu evropsku budućnost i zemljama koje su van Evropske unije.

Crna Gora proslavlja Dan Evrope ponovo čvrsto na svom evropskom i euroatlantskom putu, odlučna da povrati reformski entuzijazam i svoje evropske partnere uvjeri da je ne samo pouzdan vanjsko-bezbjednosni partner koji istrajava na afirmaciji evropskih vrijednosti, već i zemlja koja je u stanju da odgovori na većinsko opredjeljenje svojih građana da žive u skladu sa najvišim evropskim standardima i vrijednostima demokratije.

Radujemo se novim evropskim pobjedama", poručio je Đukanović u čestitki.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...