POGLEDAJTE KARTU NATO-a: "U svakom trenutku na nebu iznad Evrope je 30 borbenih aviona"

"Kao odgovor na rusku invaziju, NATO svakog trenutka na istoku Evrope ima najmanje 30 aviona saveznika na nebu", piše na službenom Twitter profilu.

  • Svijet

  • 10. Maj 2022  10. Maj 2022

  • 1

Istok Evrope može biti siguran, barem ako je suditi prema podacima NATO-a i broju aviona koji čuvaju nebo saveznika. 

"Kao odgovor na rusku invaziju, NATO svakog trenutka na istoku Evrope ima najmanje 30 aviona saveznika na nebu", piše na službenom Twitter profilu.

Od Estonije na sjeveru pa sve do Bugarske na jugu, njihovo nebo čuvaju vojni avioni Sjedinjenih Država, Španjije, Njemačke, Italije i ostalih saveznika.

"Sve u cilju spriječavanja ruske agresije na članice NATO-a", dodaju iz saveza.

I zaista, neviđena je to mješavina borbenih, izviđačkih i podržavajućih aviona. Tu je američki F-35 namijenjen za blisku zračnu podršku, britanski, italijanski i njemački Eurofighteri, španski F-18 te brojni drugi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...