„VAHA JE JEDINI PROBLEM…“: Jedan od najboljih nogometaša Maroka neće igrati na Svjetskom prvenstvu u Kataru, optužuje bh. stručnjaka…

Tako je jučer pomirenjem završio sastanak s Ajaxovim nogometašem Noussairom Mazraouijem, nakon čega slijede sastanci s ofanzivcima, Hakimom Ziyechom iz Chelseaja te Amineom Haritom, igračem Schalkea na posudbi u Marseilleu. 

  • Sport

  • 14. Maj 2022  14. Maj 2022

  • 0

Vahid Halilhodžić je zbog prijetnje otkazom popustio te kao izbornik Maroka odlučio pogaziti principe. Tačnije, u reprezentaciju vratiti najveće zvijezde ekipe koje je ranije izbacio zbog nediscipline te nakon toga rekao da ih više neće zvati. Oni su mu uzvratili još žešće i činilo se da Maroko nastavlja ili s Vahom ili s njima.

No, bh. stručnjak koji je selektor Maroka, tada se našao pred ultimatumom saveza; ili će protjerane zvijezde vratiti u reprezentaciju ili će dobiti otkaz. S obzirom na to da bi Vaha tako čak po treći od četiri puta, koliko je izborio SP-e, ostao bez najvećeg natjecanja zbog svađe sa savezima, ipak je na kraju popustio.

Tako je jučer pomirenjem završio sastanak s Ajaxovim nogometašem Noussairom Mazraouijem, nakon čega slijede sastanci s ofanzivcima, Hakimom Ziyechom iz Chelseaja te Amineom Haritom, igračem Schalkea na posudbi u Marseilleu. 

Ipak, u reprezentaciju se sigurno neće vratiti legenda marokanskog nogometa. Younes Belhanda (32), koji je s Montpellierom, Galatasarayem i Dinamom Kijev osvajao prvenstva te igrao još za Schalke i Nicu, sada je kao veznjak Adanaspora poručio: 

"Problem je Vahid. Tačnije, Vahid je jedini problem. Nisam se odrekao reprezentacije jer on nije vječan i vratit ću se čim on više ne bude selektor. Vjerno pratim reprezentaciju i sve što se događa s njom." rekao je Belhanda.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...