NEMILE SCENE IZ TIRANE: Slavlje Rome i Mourinha pokvarili neredi na tribini…

Romin trener Jose Mourinho postao je prvi trener u povijestii koji je osvojio Ligu prvaka, Kup UEFA/Europa ligu i Konferencijsku ligu.

  • Sport

  • 26. Maj 2022  26. Maj 2022

  • 0

Nogometaši Rome postali su prvi povijesni osvajači Konferencijske lige pobijedivši Feyenoord 1:0 u velikom finalu u Tirani. Jedini gol na utakmici djelo je Nicola Zaniola, kojim je svog trenera Josea Mourinha upisao u povijest.

Romi je to prvi europski trofej još od 1961. godine, kada je osvojila Kup velesajamskih gradova. "Vučica" je igrala još dva finala, no oba je izgubila - 1984. u finalu Kupa prvaka od Liverpoola, a 1991. od Intera u finalu Kupa UEFA.

S druge strane Feyenoord je doživio prvi poraz u svom četvrtom europskom finalu. Nizozemski sastav je 1970. osvojio Kup prvaka, a potom dva puta Kup UEFA - 1974. i 2002. godine.

Romin trener Jose Mourinho postao je prvi trener u povijestii koji je osvojio Ligu prvaka, Kup UEFA/Europa ligu i Konferencijsku ligu.

Portugalac je s Portom osvojio Kup UEFA (2003) i Ligu prvaka (2004), s milanskim Interom je bio prvak Europe (2010), dok je na klupi Manchester Uniteda osvojio Europsku ligu (2017).

Utakmicu su pokvarile ružne scene tučnjave nizozeskih huligana s Albancima na tibinama.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...