JEDETE LI IH VI: Ovo su najgori dijelovi pileta i treba ih izbjegavati

Međutim, ne smatraju se svi dijelovi pileta dobrim za ljudsko tijelo, objavljeno je nedavno u jednoj kineskoj studiji.

  • Gastro

  • 26. Maj 2022  

  • 1

Piletina je jedna od najčešće korištenih vrsta mesa. Dostupna je, blagog okusa bez jakog mirisa.

Bonus je što je ovo meso bogato raznim hranjivim tvarima, korisnim za zdravlje organizma.

Međutim, ne smatraju se svi dijelovi pileta dobrim za ljudsko tijelo, objavljeno je nedavno u jednoj kineskoj studiji. Zahvaljujući iskustvu brojnih kuhara koji su svoja iskustva u kuhanju prenijeli stručnjacima, kao i saznanja tehnologa, otkriveno je koje dijelove pileta ne treba konzumirati jer su štetni po zdravlje.

Pa tako, kada jedete piletinu bolje je da ne konzumirate kožicu koja se u potpunosti sastoji od masti i, osim toga, može sadržavati veliki broj bakterija.

Također, preporuka je i da se ne jedu pluća jer čak ni termička obrada na visokoj temperaturi ne uklanja u potpunosti sve parazite iz njih.

Kineski stručnjaci su savjetovali i da ne koristite glavu, jer upravo u ovom dijelu pileta akumuliraju se sve štetne tvari koje životinja pojede tokom svog života, prenosi B92.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...