RAMBO AMADEUS KOD HADŽIFEJZOVIĆA: Mi smo provincijalci! Čobani, kultovi ličnosti, totemi…

Dok je bio Tito živ, imali smo velike boginje! Kako je propao socijalizam, eto ti majmunske boginje! Ja bih sada napravio sevdalinku o majmunskim boginjama, kazao je Rambo Amadeus u programu Face televizije.

  • Show

  • 29. Maj 2022  02. Jun. 2022

  • 0

"Napravljen je kulturocid nad Jugoslavijom! Ja izgovaram ono što je druge ljude sramota da kažu! Dok bezbrižno govorimo o sevdalinci, 500 kilometara od nas je rat! Nisam ja UNESCO, nego UNICEF, ali to ti je isto, vrata do vrata! Na Balkanu postoji jedna subkultura, a to je “krajputaška” kultura! Stvara se i “krajputaški” showbiznis! Demokratiju smo shvatili na način da svako može švercovati duhan! “Krajputaška” kultura naoružana tehnologijom postala je turbofolk", kazao je Rambo Amadeus, te dodao:

"Veliki smo mi provincijalci; stalno mislimo da naše ništa ne valja i da se negdje drugo događa nešto specijalno! Ne živimo u vremenu u kojem sagledavamo realnost, već u kojem postoje tumači realnosti! Sada imamo generaciju koju roditelji ne mogu da lažu! Roditelji su ljubomorni, stari i lažu djecu! Djeca sada o svemu znaju sve bolje nego mi! Kod nas treba čekati otprilike četrdeset-pedeset godina između ratova da one generacije koje su učestvovale u ratu izgube pravo glasa u svojim kućama! Za sada smo mirni. Treba još trideset godina; tada je šansa da se nove generacije izmanipulišu za novi rat!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...