VELIKO SLAVLJE U CANNESU: Film “Triangle of Sadness” u koprodukciji Obala Art Centra iz Sarajeva osvojio Zlatnu palmu...

Raj se pretvara u košmarnu metaforu za kraj zapadne civilizacije. Šačica preživjelih putnika je izbačena na obalu pustog ostrva.

  • Kultura

  • 29. Maj 2022  29. Maj 2022

  • 1

Novi film Rubena Östlunda “Triangle of Sadness” osvojio je na 75. filmskom festivalu u Cannesu glavnu nagradu – Zlatnu palmu za najbolji film.

Jedan od koproducenata ovog filma je Obala Art Centar iz Sarajeva, a film je koproduciran u okviru zajedničkog projekta Obala Art Centra - Sarajevo Film Festivala i Turske državne radio-televizije (TRT) “Sarajevo grad filma za globalne ekrane” (SCF GS).

Triangle of Sadness” satira koja razotkriva uloge i klase: Carl i Yaya, par manekena, prolaze kroz uzbuđenje Milanske sedmice mode prije nego što odlete na ekskluzivno krstarenje jahtom na Karibima. Brod se besprijekorno održava. Brodom sa dobrostojećim putnicima upravlja idiotski, marksistički pomorski kapetan. Loše vrijeme rezultira morskom bolešću, situacija se pogoršava epidemijom trovanja hranom, i na kraju završi krešendom kada gusari napadnu brod. Raj se pretvara u košmarnu metaforu za kraj zapadne civilizacije. Šačica preživjelih putnika je izbačena na obalu pustog ostrva.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...