"KAKAV ŠOK ZA BEBU": Odlučila da se porodi u vodi, a sada je napadaju sa svih strana (VIDEO)

Josy i Beni su potom dočekali svog sina, Bodija Amora Oceana Korneliusa.

  • Šareni svijet

  • 05. Jun. 2022  05. Jun. 2022

  • 0

Josz Peukert (37) postala je popularna nakon što je sa suprugom doputovala u Nikaragvu kako bi se porodila u Pacifičkom okeanu.

"Talasi su imali isti ritam kao i kontrakcije, zbog tog glatkog toka sam se osjećala veoma dobro. U glavu mi je došla ideja da želim da se porodim u okeanu i pošto su uslovi bili ispravni, to sam i učinila", kaže Peukert.

Majka četvero djece poslala ih je kod prijatelja kada je saznala da njen porođaj počinje, a ona i njen partner Beni Kornelius (42) odvezli su se na plažu sa priborom za porođaj, uključujući peškire, posudu sa sitom za placentu, gazu i papirne ubruse, prenosi B92.

Josy i Beni su potom dočekali svog sina, Bodija Amora Oceana Korneliusa.

Moj prvi porođaj je bio traumatičan u klinici, a drugi porođaj kod kuće, ali kod trećeg je čak i babica u mom domu bila previše. Ovaj put nisam imala preglede kod doktora, ultrazvuke… Nismo imali termin ili rok da beba stigne, samo smo vjerovali da će naša beba proći put – kaže ona.
Međutim, ova mama naišla je na lavinu negativnih komentara i pitanja.

Jedna osoba je pitala:

Da li je ovo sanitarno? Ima puno bakterija u vodi.
Dok je drugi rekao:

Kakav šok za tu bebu – od tople materice do hladnog okeana.
Međutim, mama je brzo odgovorila na negativnost kako bi odbranila svoje postupke, navodeći da je njen sin “savršeno zdrav” i preduzeti su odgovarajući koraci kako bi se osiguralo da porođaj u okeanu bude bezbjedan.

Bodi je rođen u podnevnom suncu kada je bilo blizu 35 stepeni, uopće nismo bili zabrinuti da će mu biti hladno i nisam imala nikakve brige o infekcijama koje se prenose vodom – rekla je Peukert.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...