KOMŠIĆ POZDRAVIO STAVOVE PREMIJERA HRVATSKE: "Dobro je što je Plenković pohvalio dokument koji predviđa ukidanje domova naroda!"

"Ne želim vjerovati da je Plenković tip političara poput Dodika koji ne čita materijale i ne zna šta to zapravo znači", rekao je Komšić.

  • Vijesti

  • 13. Jun. 2022  13. Jun. 2022

  • 9

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić smatra kao izuzetno značajnu činjenicu to da je premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković pohvalio briselski dokument kojim je dogovoreno ukidanje domova naroda u BiH

"Politički akteri sinoćnjih razgovora su pristajući na implementaciju mišljenja Venecijanske komisije, pristali i na ukidanje domova naroda, obzirom da je to preporuka Venecijanske komisije kao najvećeg pravnog autoriteta u Evropskoj uniji. Dobro je i izuzetno značajno što je Andrej Plenković pohvalio briselski dokument kojim je dogovoreno ukidanje domova naroda u BiH. Ne želim vjerovati da je Plenković tip političara poput Dodika koji ne čita materijale i ne zna šta to zapravo znači", rekao je Komšić.

On je dodao da su Plenkovićeve kritike na račun Čovića zbog neučešća u razgovorima, razumljive.

"Međutim, smatram da je to Čovićeva greška, jer on sigurno ne bi pristao na ukidanje domova naroda sukladno mišljenju Venecijanske komisije, a Dodik je to prihvatio", poručio je Komšić.

Podsjećamo, ranije danas premijer Hrvatske Andrej Plenković pohvalio je dokument koji je sinoć izpregovaran između lidera bh. stranaka u Bruxellesu.

"Kada gledam sa spektra interesa hrvatskog naroda u BiH, ova izjava je jako dobra. Ona je jako dobra i ona je zalog nastavka razgovora o hrvatskom pitanju u BiH na način koji se ne bi dogodio da se mi nismo angažirali", rekao je Plenković. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...