ZBRKA OKO FESTIVALA SUNNY HILL: Otac Due Lipe tražio 17 hektara zemlje na Kosovu, a onda povukao šokantan potez

Na kraju je ipak odlučeno da će festival biti održan u Prištini od 4. do 7. avgusta.

  • Estrada

  • 20. Jun. 2022  20. Jun. 2022

  • 0

Svjetska pop zvijezda Dua Lipa prije nekoliko dana obavijestila je javnost da se festival „Sunny Hill“, koji se održava u Prištini, seli u Albaniju.

Razlog je što organizator, njen otac Dukađin Lipa, nije dobio zemlju na Kosovu koju je tražio za ovaj festival.

Ispred festivala "Sunny Hill" su saopštili da otkazuju sve planove za organizaciju u Prištini, zato što Vlada Kosova još nije odobrila odluku prištinske opštine od 10. maja da kompaniji da u zakup 17 hektara zemlje za festival u selu Donja Brnica.

"Festival Sunny Hill stavlja Kosovo na posebnu mapu i predstavlja izuzetnu priliku za promociju naše zemlje. Naša kancelarija se borila da to ostane u Prištini, a naša omladina očekuje i zaslužuje to. Mora da se pronađe rješenje da se festival vrati tamo gdje mu je mjesto", rekao je Dionjeta Miftari, savjetnik predsjednice Osmani, prenosi Telegraf.

Na kraju je ipak odlučeno da će festival biti održan u Prištini od 4. do 7. avgusta.

Ono što je danas saopšteno iz Ministarstva jeste da će se i dalje pregovarati o pitanju korištenja zemljišta na duži period. Dukađin Lipa zahtijevao je da dobije zemlju od 17 hektara u kosovskoj prijestolnici i to na 99 godina.

Podsjećanja radi, ovaj najveći muzički festival na Kosovu osnovali su 2018. godine Dua Lipa i njen otac Dukađin.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...