DODIKOV PRVI OBAVJEŠTAJAC STAO UZ ZAHAROVU: Ćeranić obmanuo javnost o broju bh. građana na ratištu u Ukrajini, spominjao i plaćenike u Siriji...

Govoreći o informaciji da dio naoružanja Zapada namijenjenog Ukrajini dospijeva Albancima na Kosovu, Ćeranić je rekao da je bezbjednost Srba na Kosovu u rukama međunarodnih snaga.

  • Mini market

  • 21. Jun. 2022  21. Jun. 2022

  • 1

"Uprkos zakonu po kome je ratovanje u stranim zemljama krivično djelo, 167 mladića otišlo je u Ukrajinu da se bori na njihovoj strani i opet se suočavamo sa tim problemom", rekao je Predrag Ćeranić, savjetnik člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

“Isti problem je bio kada su na sirijsko ratište odlazili plaćenici iz BiH”, rekao je Ćeranić za RTRS.

On je kazao da će njihov povratak sa ukrajinskog ratišta otežati bezbjedonosnu situaciju u BiH.

Prema zvaničnim podacima Moskve, u Ukrajini je ubijen 51 plaćenih iz BiH i 74 iz Hrvatske u uniformama jedinica lojalnih Kijevu.No, te su informacije odlučno demantirane od strane bh vlasti ali i u susjednoj Hrvatskoj.

Ćeranić kaže da Rusija vodi evidenciju o svim stranim plaćenicima i da rusko Ministarstvo spoljnih poslova vrlo precizno izvještava javnost o tome.

Govoreći o informaciji da dio naoružanja Zapada namijenjenog Ukrajini dospijeva Albancima na Kosovu, Ćeranić je rekao da je bezbjednost Srba na Kosovu u rukama međunarodnih snaga.

Ćeranić je ponovio lažne vijesti koje je nedavno iznijela glasnogovornica ministarstva vanjskih poslova Rusije Marija Zaharova kazavši da je teško kontrolirati toliko oružja i novca, te je, kako kaže, logično da dio oružja završi u rukama mafijaških organizacija.

“Takve informacije treba uzeti za ozbiljno. Odgovornost za bezbjednost snose međunarodne snage, bez njihove saglasnoti to oružje ne može doći na Kosmet”, izjavio je Ćeranić i dodao da je "sve u rukama međunarnodnih vojnih snaga koje imaju potencijal da spriječe sve sukobe".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...