VILE IH PRONOSALE: Srušio se sportski avion na hrvatskom otoku, svi putnici preživjeli?

Na terenu su bračke ekipe hitne pomoći, vatrogasaca i policije koji pokušavaju utvrditi tačnu lokaciju pada aviona kako bi spasili putnike.

  • Hronika

  • 28. Jun. 2022  28. Jun. 2022

  • 0

Sportski avion marke Cessna jutros oko 9:40 sati se srušio kod Pustinje Blaca na ostrvu Brač.

Još uvijek nema informacija o zdravstvenom stanju pilota i putnika, no kako prenose hrvatski mediji nezvanično sve troje su preživjeli.

Putnici su poslali poruke nakon što su izgubili kontrolu nad avionom, piše Slobodna Dalmacija.

Na terenu su bračke ekipe hitne pomoći, vatrogasaca i policije koji pokušavaju utvrditi tačnu lokaciju pada aviona kako bi spasili putnike.

Index.hr saznaje da je pilot strani državljanin, ali ne preciziraju koje države.

Krajem prošlog mjeseca u Hrvatskoj je došlo do sličnog incidenta kada se također sportski avion srušio u pograničnom dijelu sa BiH. Tada je poginulo svih četvero putnika.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...