ZAHAROVA PUCA OD BIJESA: "Priznali ste nezavisnost Kosova bez referenduma i bez posebnog zakona..."

„Zašto Škoti ne žele da žive u tako uspješnoj zemlji i stalno zahtijevaju nezavisnost od Ujedinjenog Kraljevstva“, poručila je ona.

  • Svijet

  • 29. Jun. 2022  29. Jun. 2022

  • 1

Glasnogovornica ruskog Ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova prokomentarisala je najavu škotske premijerke Nicole Sturgeon da će škotski parlament objaviti prijedlog zakona o održavanju referenduma o nezavisnosti, koji treba da se održi 19. oktobra 2023. godine.

Zaharova je kazala da je London priznao nezavisnost Kosova bez referenduma i bez "posebnog zakona".

- A mi znamo da su Britanci ljudi tradicije i sudske prakse. Zar nije tako, ministrice Truss - napisala je Zaharova na svom Telegram nalogu.

„Zašto Škoti ne žele da žive u tako uspješnoj zemlji i stalno zahtijevaju nezavisnost od Ujedinjenog Kraljevstva“, poručila je ona.

- Ispostavilo se da dok se britanska ministrica vanjskih poslova vozi po baltičkim zemljama u tenku u potrazi za Crnim morem i lobira za isporuke oružja Ukrajini, njena zemlja puca po šavovima - poručila je Zaharova.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...