OSVJEŽENJE NA ULICAMA SARAJEVA: Uzavrele temperature prekinuo ljetni pljusak

Sudeći po njihovoj prognozi, i sutra, ali i narednih dana nas očekuje slično vrijeme.

  • Vijesti

  • 03. Jul. 2022  03. Jul. 2022

  • 0

Bez obzira na to volite li uzavrele ljetne temperature ili ne, pretjerane vrućine koje traju već neko vrijeme, rijetko su kome godile. Danas je, u popodnevnim satima, pljusak osvježio ulice glavnog grada Bosne i Hercegovine, javlja Klix.ba.

Iako su i današnji dan obilježili sunce i velika vrućina, pljusak koji je započeo negdje oko 17:20 sati iznenadio je Sarajlije koji su posljednje vrijeme, sigurno, proveli priželjkujući ovakvo osvježenje.

Na fotografijama koje je zabilježio fotoreporter portala Klix.ba možemo vidjeti i kako je neke od prolaznika kiša uhvatila nespremne, što ih je možda dovelo u neugodnu situaciju.

Inače, i prema podacima Federalnog hidrometerološkog zavoda FBiH, već su najavljivali da su danas mogući lokalni pljuskovi u centralnim i istočnim područjima Bosne, što se ispostavilo tačnim.

Sudeći po njihovoj prognozi, i sutra, ali i narednih dana nas očekuje slično vrijeme. Ujutro sunčano, u toku dana umjeren porast naoblake, dok se u kasnim popodnevnim satima očekuju pljuskovi popraćeni grmljavinom.

Jutarnja temperatura za sutra je od 16 do 22, na jugu do 26, a dnevna od 27 do 33, na jugu do 36 stepeni.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...