TRAVEL BLOGER IZ SAD-a PRVI DAN HTIO NAPUSTITI SARAJEVO: Džeparoši, bankomati, dobra hrana... kakvu sliku šaljemo u svijet?

Nakon što je saznao nešto više o historiji Bosne i Hercegovine rat iz ‘90-ih je usporedio s trenutnim u Ukrajini.

  • Mini market

  • 07. Jul. 2022  07. Jul. 2022

  • 2

Sarajevo, kao i čitavu BiH, mjesečno posjeti na desetine hiljada turista. Međutim, situacije i stvari s kojima se prilikom tih posjeta susretnu variraju od neobičnih do frustrirajućih i nesretnih.

Tako je u samo jednom danu sve moguće sarajevske nevolje i nedaće doživio i travel bloger iz SAD-a Johnny FD.

On je na svom YouTube kanalu podijelio par videa o njegovom boravku u Sarajevu i BiH od kojih jedan nosi naziv "Ne idite u Sarajevo?"

 

Razloga za  njegovo nezadovoljstvo  glavnim gradom BiH je nekoliko. Kako on isitče u svom videu problemi su počeli s nemogućnošću sporazumijevanja kako bi produžio internet na SIM kartici, zatim nemogućnošću plaćanja kreditnom karticom i pronalaska bankomata koji podržava onu koju on ima, a na kraju, kako bi iskusio pravo iskustvo Sarajeva, imao je problem sa džeparošima.

Otkrio je kako se nakon prvog dana premišljao da li da napusti Sarajevo, ali je ipak odlučio pružiti mu drugu šansu.

Nakon nekoliko dana provedenih u Sarajevu, Johnny FD je relativno promijenio mišljenje, pa je prikazivao susrete s lokalnim stanovništvom, isprobavao i ocjenjivao domaću hranu, te je posjetio lokacije od historijskog značaja.

 

Također, nakon što je saznao nešto više o historiji Bosne i Hercegovine, rat iz 90ih je usporedio s trenutnim u Ukrajini uz poruku da se historija na neki način ponavlja.

Johnny je potom posjetio Mostar, za koji je na svom Instagram profilu poručio da se ne može sjetiti ljepšeg mjesta od njegovog starog dijela grada.

Nakon toga je uslijedio i put u Hrvatsku i Dubrovnik koji je okarakterisao kao precijenjen te usporedio cijene s onima u BiH kazavši da je za isti komad hljeba koji je u ovom gradu platio 6 dolara, u našoj zemlji dao šest puta manje novca.

(Oslobođenje)

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...