"BAJRAM-BANKA" PRED BEGOVOM DŽAMIJOM: Usamljeni Izetbegović nakon bajram-namaza otvorio novčanik, pa poslao poruku Bošnjacima... (FOTO)

"Bajram-banka" je neizostavan dio tradicije tokom ovog najradosnijeg praznika muslimana.

  • Mini market

  • 09. Jul. 2022  09. Jul. 2022

  • 7

Lider SDA Bakir Izetbegović obavio ju jutros bajram-namaz u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu.

Nakon centralne svečanosti, Izetbegović je tradicionalno dijelio “bajram-banku”.

Zanimljivo je kako je ovoga puta Izetbegović bio usamljen, jer u njegovom društvu za razliku od prošlih nekoliko Bajrama nije bio predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

- Reis nas je podsjetio na neke stvare koje nas potiskuju. Riječ je o javnom moralu. Vidjeli smo nedavno šta su pokušali tu da rade na trgovima u Sarajevu. Ali danas je dan kada trebamo biti veseli. Imamo razloga da budemo veseli. Rat je iza nas, pandemija je iza nas…U zadnje vrijeme politička rivalstva se pretvaraju u strašna neprijateljstva. Bošnjaci nikada neće biti snažni, bosanski patrioti ako se budu razjedinjavali. Farz je za Bošnjake da to prevaziđu. Tada ćemo imati sigurnost. Oni koji nanose štetu, koji namjerno prave razor, jedan javni moral, vjeru, trebaju biti prepoznati i treba njihov utjecaj biti ostranjen – kazao je Izetbegović.

U fotogaleriji pogledajte šta je jutros ispred Begove džamije zabilježio reporter "Slobodne Bosne" Samir Saletović.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...