"SB" U POTOČARIMA: Na rukama učesnika Marša mira 50 zelenih tabuta izneseno na Musalu (FOTO)

Večeras će ovdje biti proučena hatma-dova i tevhid za duše 50 žrtava srebreničnog genocida 1995. godine.

  • Vijesti

  • 10. Jul. 2022  10. Jul. 2022

  • 0

Iz kruga bivše Fabrike akumulatora u Potočarima danas nešto iza 19. sati počelo je iznošenje 50 tabuta sa posmrtnim ostacima identificiranih žrtava genocida u Srebrenici do prostora Musale u Memorijalnom centru Srebrenica - Potočari.

Večeras će ovdje biti proučena hatma-dova i tevhid za duše 50 žrtava srebreničnog genocida 1995. godine.

Sutra će u Memorijalnom centru u Potočarima 11. jula bit će klanjana dženaza-namaz i obavljen ukop posmrtnih ostataka žrtava, među kojima je ove godine i nekoliko maloljetnika.

Najmlađa žrtva koja će biti ukopana ove godine je Salim Mustafić, ubijen sa samo 16 godina.

Osim Salima, ove godine bit će ukopana još dva maloljetnika koji su u času smrti imali samo 17 godina, Vahid Smajlović (1978) i Elvir Muminović (1978).

Najstarija žrtva koje će biti ukopana ove godine je Husejin Krdžić.

Konačan smiraj će ove godine naći i blizanci Hasanović. Semir i Samir su imali samo 20 godina kada su likvidirani. Rođeni su 1975. godine u Prohićima kod Srebrenice. Njihovi posmrtni ostaci su ekshumirani iz različitih masovnih grobnica otkrivenih na lokalitetima Liplje i Kamenica.

(N1)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...