HAOS NA AERODROMIMA: Vodeće aviokompanije u Evropi otkazale gotovo 800 letova, najavljeno povećanje cijena..

Redovi putnika ispred zračne luke svakodnevno su dugi stotine metara.

  • Ekonomija

  • 11. Jul. 2022  11. Jul. 2022

  • 0

KLM će otkazati 20 povratnih letova u europske zračne luke do kraja augusta, dok je Lufthansa rekla da će ove sedmice otkazati 770 letova.

Europske zrakoplovne tvrtke suočavaju se s uskim grlima bez presedana, s dugim redovima putnika koji čekaju na prijavu za letove koji se vijugaju u zračnim lukama od londonskog Heathrowa do Bruxellesa i Düsseldorfa u Njemačkoj. Poremećaji su uzrokovani sindikalnim sporovima, nedostatkom osoblja i rezanjem troškova usred pandemije Covida-19, koja sada bumerangira zračnim prijevoznicima, a ljudi jedva čekaju putovati tokom ljetnih praznika zbog labavih mjera za sprječavanje širenja novog koronavirusa.

Niski troškovi energije i manjak osoblja muče i njemačkog niskotarifnog prijevoznika Eurowings. Iz kompanije u vlasništvu njemačke Lufthanse krajem su sedmice najavili da će podići cijene za najmanje deset posto. Nedostatak osoblja prvo se pojavio u KLM-u  i u amsterdamskoj zračnoj luci Schiphol.

Redovi putnika ispred zračne luke svakodnevno su dugi stotine metara, zbog čega će u budućnosti biti otkazano najmanje 20 letova prema europskim zračnim lukama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...