TOLIKO O PROMICANJU EUROPSKIH VRIJEDNOSTI: Policija imala pune ruke posla; šetali po plaži u Hrvatskoj sa nacističkim tetovažama

Nacistički simboli su im na torzu, leđima, licu, rukama, nogama...

  • Regija

  • 16. Jul. 2022  16. Jul. 2022

  • 3

Dvojica muškaraca viđena su u Rijeci u jednom beach baru prekriveni tetovažama s nacističkim obilježjima. Nacistički simboli su im na torzu, leđima, licu, rukama, nogama... Na njima se vidi i Adolf Hitler, kukasti krst, orao i druga nacistička obilježja.

Iz beach bara u kojem su viđeni muškarci su rekli za Dnevnik.hr da imaju "veliki protok ljudi" i da su, kako je rekao jedan od zaposlenika, "vjerovatno dio neke navijačke grupe".

alt

Kazao je da se, u svojih 15 godina rada, nagledao i ljudi koji su šetali s istaknutim ustaškim znakom. Iako tvrdi da ih nije vidio, rekao nam je da bi kontaktirao policiju.

Iz PU primorsko-goranske saznaje se da su dobili dojavu o tome.

"Putem aplikacije e-opažaj zaprimljena je dojava 13. jula oko 11 sati da se na plaži na području Kantride u Rijeci nalaze dvije muške osobe koje po tijelu imaju tetovirane nacističke simbole. Odmah po dojavi, na plažu su upućeni policijski službenici koji su u razgovoru s osobljem ugostiteljskog objekta saznali da su spomenute muške osobe zaista bile na toj plaži, ali prije desetak dana", rekli su iz policije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...