IZETBEGOVIĆ PRISUSTVOVAO KOLEKTIVNOJ DŽENAZI: "Genocid je počinjen i u Prijedoru, dio zlikovaca su i naše komšije"

"Dio naših komšija su zlikovci, to treba reći, dio naših komšija su zlikovci! I kad god budu imali priliku oni će to ponoviti", kazao je on.

  • Vijesti

  • 20. Jul. 2022  20. Jul. 2022

  • 3

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, prisustvovao je danas kolektivnoj dženazi bošnjačkim civilima ubijenim prije 30 godina na području Prijedora.

Tim povodom, Izetbegović je dao i izjavu za medije, kazavši kako se genocid nije dogodio samo u Srebrenici.

"Genocid se nije desio samo u Srebrenici, genocid je užasno lice pokazao upravo ovdje", rekao je Izetbegović.

Istakao je da su među zlikovcima bile i naše komšije, te da od toga ne treba bježati već javno reći.

"Dio naših komšija su zlikovci, to treba reći, dio naših komšija su zlikovci! I kad god budu imali priliku oni će to ponoviti", kazao je on.

image

Turković: Ustati protiv negiranja genocida (Foto: A. Zornić)

Svoj komentar dala je i ministrica vanjskih poslova BiH, Bisera Turković, koja je kazala da je počinjeni genocid činjenica.

"Činjenica je da je genocid počinjen i da danas imamo negiranje tog genocida. Pozivamo sav progresivan svijet da ustanu protiv negiranja genocida", rekla je Turković, prenosi Oslobođenje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...