GRADI SE I RADI: Počinju radovi na izgradnji tunela Kobilja Glava u Sarajevu (VIDEO)

Tunel će biti izgrađen kao nastavak na dionicu Prve transverzale, a sastojat će se od dvije cijevi, unutar kojih će biti ugrađena najsavremenija oprema.

  • Ekonomija

  • 23. Jul. 2022  23. Jul. 2022

  • 0

Tokom juna počeli su pripremni radovi na izgradnji tunela Kobilja Glava.

Prema procjenama radovi će trajati dvije godine i koštati preko 31 milion eura, a radi se o projektu velike važnost za kanton i Federaciju Bosne i Hercegovine.

Glavni benefit ovog tunela je sigurnost za vozače i jedan od glavnih problema u Sarajevu rasterećenje gužve, pored toga izgrađuje se i kvalitetnija povezanost sa drugim kantonima.

Tunel će biti izgrađen kao nastavak na dionicu Prve transverzale, a sastojat će se od dvije cijevi, unutar kojih će biti ugrađena najsavremenija oprema.

Nakon završetka pripremnih radova, radovi na projektu izgradnje tunela Kobilja Glava odvijat će se u dvije sekcije:

Sekcija 1 koja podrazumijeva izgradnju tunela Kobilja Glava, i Sekcija 2 koja uključuje izgradnju trase i kružnog toka za povezivanje Prve transverzale, tunela Kobilja Glava s magistralnim putem M-18 u naselju Hotonj.

Projekat se provodi u skladu sa procedurama EBRD-a, a rok za izgradnju obje sekcije je dvije godine od početka radova. Vrijednost ugovora je nešto više od 31 milion eura bez PDV-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...