ĐUKANOVIĆ O NOVOM MANDATU: "Žalim što sam još u političkom životu, ali..."

Žali, kako kaže, što je još u političkom životu. Ovo, kako kaže, nije najava odlaska.

  • Regija

  • 29. Jul. 2022  29. Jul. 2022

  • 0

Nisam još odlučio da li ću se kandidovati za novi mandat, kazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović za N1.

"U susret tim izborima ću sam procijeniti da li i dalje postoji potreba za mojim političkim angažmanom", kazao je Đukanović.

"Tri puta sam donosio odluku da napustim politiku, ali je sticaj okolnosti donio potrebu da se vratim u politički život", dodao je.

Žali, kako kaže, što je još u političkom životu. Ovo, kako kaže, nije najava odlaska.

"Nije mi senzacionalno iznenađenje, Abazović se opredijelio prilično iznenada da preformuliše prioritete Vladine agende", kaže Đukanović komentarišući najavu premijera da bi uskoro mogao biti potpisan takozvani Temeljni ugovor sa SPC.

"Suštinski je Abazović donio odluku na Vladi i očekivao sam da će se u određenom trenutku odlučiti i na potpisivanje ugovora sa SPC."

"U tekstu ugovora nisu zaštićeni državni interesi CG. Ukoliko se potpiše takav ugovor idemo u parlament za izglasavanje nepovjerenja Vladi, nećemo ići na skraćenje mandata parlamentu", kaže Đukanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...