SREBRENKA GOLIĆ POTVRDILA: "Izdata dozvola za pripremne radove za auto-put Rača-Bijeljina"

Ona je kazala da je ovo sada “kamen temeljac” mreže auto-puteva Republike Srpske.

  • Ekonomija

  • 30. Jul. 2022  30. Jul. 2022

  • 0

Srebrenka Golić, ministarka za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju za RTRS je potvrdila da je resorno ministarstvo izdalo dozvolu za pripremne radove za auto-put Rača-Bijeljina.

"Dužina ovog auto-puta je 19,7 kilometara. Lokacijske uslove smo izdali prije nešto više od mjesec dana, kao i ekološku dozvolu za cijelu trasu. Sada očekujemo da će se već naredne sedmice i realizovati. Znači, pripremni radovi mogu početi, uz elaborat zaštite na radu, elaborat za uređenje gradilišta, te sve ono što je propisano Zakonom o uređenju prostora i građenja", kazala je Golić za RTRS.

Ona je kazala da je ovo sada “kamen temeljac” mreže auto-puteva Republike Srpske.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...