DEKLASIRALI MANCHESTER CITY: Liverpool osvojio prvi trofej u sezoni

Ovo je prvi trofej u sezoni za Liverpool, a Guardiolina ekipa će morati čekati drugu priliku za podizanje trofeja...

  • Sport

  • 30. Jul. 2022  30. Jul. 2022

  • 0

Liverpool i Manchester City siti su na "King Power" stadionu odigrali finale "Community Shielda", a prvi trofej u sezoni podigli su "Redsi", nakon pobjede od 3:1.

Liverpool je bio konkretnija ekipa u prvom poluvremenu, iako smo vidjeli nekoliko prilika s obje strane. Redsi su terensku inicijativu iskoristili u 21. minuti, kada je sjajan pogodak postigao Alexander-Arnold na asistenciju Mohameda Salaha.

U drugom poluvremenu Manchester City je pokušavao doći do izjednačenja, ali sudeći prema prilika, prije je Liverpool trebao postići svoj drugi pogodak. Međutim, u 70. minuti susreta - nakon VAR-a, Siti je stigao do poravnanja pogotkom Alvareza. Bio je to prvi pogodak novog pojačanja Cityja...

Međutim, u 83. minuti fudbaleri Liverpoola su dobili jedanaesterac, nakon igranja rukom u šesnaestercu Cityja. Loptu na bijelu tačku namjestio je Mohamed Salah i sigurno pogodio za veliko slavlje "Redsa". Tačku na “i” stavio je Darwin Nunez, pojačanje Liverpoola, u 94. minuti.

Ovo je prvi trofej u sezoni za Liverpool, a Guardiolina ekipa će morati čekati drugu priliku za podizanje trofeja...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...