OVO SE RIJETKO VIĐA: Pogledajte kakve majstorije su izvodili Messi i Neymar u osvajanju prvog ovogodišnjeg trofeja PSG-a...

Parižanima je to 11. trofej pobjednika Superkupa pri čemu deveti u posljednjih deset izdanja.

  • Sport

  • 01. Avg. 2022  

  • 0

Nogometaši Paris Saint Germaina pobjednici su francuskog Superkupa nakon što su u Tel Avivu pobijedili Nantes sa 4-0.

Za francuski “Trophee des Champions” borili su se prvak PSG i pobjednik Kupa Nantes, a Parižani su rutinski stigli do pobjede.

PSG je poveo u 22. minuti golom Lionela Messija, na 2-0 je povisio Neymar iz slobodnog udarca na kraju prvog poluvremena, Sergio Ramos je pogodio za 3-0 u 57. minuti, a konačan rezultat utakmice je u 82. minuti postavio Neymar iz jedanaesterca.

Nantes je od 81. minute igrao bez isključenog Jeana-Charlesa Castelletta.

Parižanima je to 11. trofej pobjednika Superkupa pri čemu deveti u posljednjih deset izdanja. Ujedno i prvi trofej pod vodstvom novog stratega Christophea Galtiera, koji je naslijedio Mauricija Pochettina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...