NIKO KAO ON: U 102. godini produžili su mu vozačku dozvolu, godinama vozi samo jedan automobil…

"Moj ujak je sila prirode, dobro vidi, znatiželjan je, inteligentan i dobro čuje", rekla je njegova nećakinja.

  • Auto

  • 02. Avg. 2022  

  • 0

Rođen 6. maja 1920., Mario Bonetti iz toskanskog ljetovališta Viareggio još uvijek smije voziti svoju Fiat Pandu jer je u dobroj formi te dobro vidi i čuje. Bonetti je vozačku dozvolu dobio prije više od 80 godina, a sada, sa 102 godine, dobio je produženje.

– Moj ujak je sila prirode, dobro vidi, znatiželjan je, inteligentan i dobro čuje – rekla je njegova nećakinja Adriana Bonetti u intervjuu za dnevne novine La Nazione.

– Bio je potpuno miran tokom godišnjeg pregleda za obnovu vozačke dozvole.

Mario, umirovljeni inženjer, svaki dan vozi svoju Pandu. Mario nije jedini stogodišnjak s vozačkom dozvolom u Italiji. Još u junu 100-godišnja Talijanka obnovila je vozačku dozvolu. Candida Uderzo iz Breganzea u sjevernoj talijanskoj regiji Veneto koristi svoj Fiat Punto za male kupovine u gradu. Biciklom, pak, odlazi u posjetu svojoj 95-godišnjoj sestri Riti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...