TESTIRALI PRAGMATIČNI NIJEMCI: Ovo su najgori i najbolji automobili po kvalitetu završne obrade…

Testni inženjeri autokluba ispitali su 580 različitih modela vozila te rangirali najbolje i najgore automobile u četiri različite klase.

  • Auto

  • 12. Avg. 2022  

  • 1

Veliko istraživanje Njemačkog autokluba (ADAC) bavilo se završnom obradom i kvalitetom materijala. Sve se više automobila pretvara u računala na točkovima, a nova i skupa tehnologija ne dolazi bez kompromisa – proizvođači moraju štedjeti drugdje, a to su često materijali i kvaliteta završne obrade.

Testni inženjeri autokluba ispitali su 580 različitih modela vozila te rangirali najbolje i najgore automobile u četiri različite klase. Ovaj poredak ne govori ništa o mogućim kvarovima nego kvaliteti materijala u interijeru i završnoj obradi.

Mali i mikro automobili

Lim umjesto tkanine u unutrašnjosti, krovna obloga jeftinog izgleda: inženjeri ADAC-a primijetili su pritisak na cijenu u vrlo jeftinim malim automobilima poput Toyote Aygo. Znatno skuplji modeli, kao što su BMW i3 i Honda e, potvrdili su znatno kvalitetniji dojam.

Top 5 malih i mikro automobila 
BMW i32.1
Mini Cooper 5 vrata2.2
Honda e2.5
Škoda Kamiq2.6
Volkswagen Polo2.6
 
Začelje malih i mikro automobila 
Toyota Aygo4.4
SsangYong Tivoli4.2
Hyundai Bayon4.2
VW up4.0
Hyundai i104.0

Niža srednja klasa

 

ADAC je utvrdio da su lošiji oni modeli koji su razvijeni za manje zahtjevno američko tržište. Pobjednici su ponovno bili automobili europskih premium marki (i Mazde).

Top 5 niže srednje klase 
Volvo XC401.7
BMW Serije 12.0
Audi Q32.0
Mazda CX-52.1
Mercedes EQA2.1
 
Začelje niže srednje klase 
MG ZS EV3.7
SsangYong Korando3.7
Jeep Compass3.7
Dacia Duster3.6
Nissan Leaf3.4

Srednja klasa

Slične marke dominiraju u poretku u srednjoj klasi. Među gubitnicima ističu se pouzdani proizvođači poput Honde ili Toyote. Dobro poznata fluktuirajuća kvaliteta obrade kobna je za Tesla Model 3. Testere je razočarao i novi Mercedes C-klase, čija je kvaliteta materijala (ocjena 2.8) bila niža od one kod prethodnika (1.25). C klasu je izvukla dobra završna obrada.

Top 5 srednje klase 
Audi A4/A51.2
BMW Serije 3/41.3
Porsche Macan1.3
Mercedes EQC/GLC1.4
Volvo V601.4
 Začelje srednje klase 
Honda CR-V3.0
Tesla Model 32.8
Subaru Outback/Forester2.7
Toyota RAV4/Suzuki Across2.7
Mitsubishi Outlander2.7

Viša klasa

Inženjeri ADAC-a istaknuli su da visoka cijena nije nužno jamstvo visoke kvalitete. Toyota također opet ima iznenađujuće loše rezultate. Mercedes, s druge strane, i ovdje blista ravnopravno s Porscheom i BMW-om.

Top 5 više klase 
Porsche Panamera/Taycan1.0
BMW Serije 5/71.1
Mercedes E klasa1.1
Audi Q71.1
Volvo XC901.1
Začelje više klase 
Toyota Highlander3.1
Volkswagen T6.13.1
Ford Mustang3.0
Chevy Camaro2.8
Toyota Camry

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...