"DRŽITE TO NA DRUGOJ STRANI DRINE...": Incident u Dalmaciji zabilježen kamerom, mladić razbio ploču na ćirilici i urlao...

Organizatori festivala su mu se izvinili uz objašnjenje da svoj rad i dalje može izložiti u vlastitom aranžmanu, bez podrške organizatora u osim u dokumentacijskom smislu.

  • Regija

  • 17. Avg. 2022  17. Avg. 2022

  • 4

Na Poljičkom trgu u Omišu stajala je ploča na ćirilici, na njoj je pisalo „Kad se Srbin i Hrvat slože i olovo plivati može“. Natpis je bio na ćirilici i latinici. Mladiću koji se zatekao tamo to se nije svidjelo.

Ploču je razbio i dijelove bacio u smeće.

“Držite to na drugoj strani Drine”, povikao je.

Sve se desilo u utorak.

Autor ploče je ljubitelj umjetnosti i kolekcionar Arnand Štambuk koji je učestvovao na umjetničkom festivalu Almisa Open Art. Ploču je, kako pišu na Facebook stranici festivala, planirao instalirati na zgradu gradske uprave, ali nije dobio dozvolu.

Organizatori festivala su mu se izvinili uz objašnjenje da svoj rad i dalje može izložiti u vlastitom aranžmanu, bez podrške organizatora u osim u dokumentacijskom smislu.

On ju je iz protesta stavio na „Stupu srama“ na Poljičkom trgu.

Pogledajte video.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...