NAKON ŠTO SU SUDIJE POKRALE LITVANIJU PROTIV NJEMAČKE: FIBA ih "protjeruje" iz Kolna? (VIDEO)

Riječ je o Italijanu Manuelu Mazzoniji i dvojici Poljaka, Wojciechu Liszki i Michalu Procu.

  • Sport

  • 05. Sep. 2022  05. Sep. 2022

  • 0

Sudijska trojka koja je vodila meč Njemačke i Litvanije, navodno, neće dijeliti pravdu u nastavku Eurobasketa, piše portal Basketnews, pozivajući se na izvore novinara Georgea Zakkasa.

Riječ je o Italijanu Manuelu Mazzoniji i dvojici Poljaka, Wojciechu Liszki i Michalu Procu.

Tokom jučerašnjeg meča litvanska zvijezda Jonas Valanciunas iznudio je prekršaj Nijemca Maodoa Loa, što je automatski značilo i dva slobodna bacanja za Litvance. Nekoliko sekundi poslije selektor Njemačke Gordon Hobert dobio je tehničku grešku.

Prema pravilima FIBA-e, slobodno bacanje za tehničku grešku trebalo je biti izvedeno prije dva slobodna bacanja zbog prekršaja u igri. Međutim, Litvanci su dobili samo dva slobodna bacanja, a Valanciunas je oba promašio.

Litvanija je izgubila nakon trilera s dva produžetka rezultatom 107:109, što znači da je jedno slobodno bacanje moglo promijeniti ishod utakmice.

Litvanci poslije tri kola imaju tri poraza, a Nijemci tri pobjede.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...