VELEŽ KONAČNO PROIGRAO: Rođeni deklasirali Tuzla City

Velež je odlično otvorio utakmicu i poveo je već u 3. minuti kada je nakon dosuđenog penala siguran s bijele tačke bio Zajmović za rano vodstvo 1:0.

  • Sport

  • 05. Sep. 2022  05. Sep. 2022

  • 0

Nogometaši Veleža pobijedili su kao domaćini u Gabeli ekipu Tuzla Cityja rezultatom 4:0 u okviru 9. kola m.tel Premijer lige. Rođeni su tako prekinuli loš niz rezultata, a Tuzlaci su propustili priliku da preuzmu vrh tabele.

Velež je odlično otvorio utakmicu i poveo je već u 3. minuti kada je nakon dosuđenog penala siguran s bijele tačke bio Zajmović za rano vodstvo 1:0.

Rođeni su i nakon gola bili bolji rival, prijetili su preko agilnog Zajmovića u nekoliko navrata, no promjene rezultata do poluvremena nije bilo.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme Velež je poveo 2:0. U 48. minuti sjajni Zajmović je umakao odbrani gostiju i majstorski je pogodio za veliku prednost Veleža.

Do kraja meča inidsponirani Tuzlaci su rijetko prijetili golu Rođenih koji se sa dva brza gola u finišu susreta preko Haskića u 83. i Halilovića u 85. minuti došao do ubjedljive pobjede 4:0.

Velež će u narednom kolu gostovati banjalučkom Borcu dok je Tuzla City ponovo gost ekipi Sloge.

Rezultat i strijelci:

Velež - Tuzla City 4:0 (Zajmović 3' pen., 48', Haskić 83', Halilović 85')

(Klix)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...