NJIHOVA LICA "ZVUČE POZNATO": Mirka Šarovića i Jelenu Trivić na Palama podržali "povratnici u djelu" - Radomir Kojić, Jovan Škobo, Dragan Šojić...

U prvom redu skupa na Palama našao se i Dragan Šojić, koji je donedavno bio šef Službe za zajedničke poslove institucija Bosne i Hercegovine. Uhapšen je u maju ove godine po nalogu Tužiteljstva BiH, a tereti ga se za "Zloupotrebu službenog položaja i ovlaštenja".

  • Politika

  • 05. Sep. 2022  05. Sep. 2022

  • 4

Na Palama je proteklog vikenda održano predstavljanje predizbornih programa Mirka Šarovića, kandidata opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske i Jelene Trivić, kandidatkinje za predsjednicu Republike Srpske. Moglo bi se reći da su podjednaku pažnju kao Trivićka i Šarović kod prisutnih na skupu i medija izazvale osobe koji su sjedile u prvim redovima i svojim prisustvom dale podršku čelnicima opozicije.

Tako se u prvom redu, neposredno uz Mirka Šarovića, našao Radomir Kojić, "kontroverzni" biznismen sa Pala, prijeratni autoprevoznik, ratni komandant specijalne Intereventne jedinice koji se nakon rata našao na "crnoj listi" Sjedinjenih Američkih Država. Kojić je 2006. godine hapšen od strane pripadnika SFOR-a pod sumnjom da predstavlja dio podrške tadašnjem bjeguncu, ratnom zločincu Radovanu Karadžiću.

Zajedno sa Kojićem tada je uhapšen Jovan Škobo, penzionisani policajac, nakon rata povezivan sa organiziranim kriminalom i najtežim krivičnim djelima.

Radomir Kojić pored Mirka Šarovića, Jovan Škobo na sjedištvu iza (Foto: Facebook / Jelena Trivić)

U prvom redu skupa na Palama našao se i Dragan Šojić, koji je donedavno bio šef Službe za zajedničke poslove institucija Bosne i Hercegovine. Uhapšen je u maju ove godine po nalogu Tužiteljstva BiH, a tereti ga se za "Zloupotrebu službenog položaja i ovlaštenja". Mediji su pisali da je Šojić zloupotrebljavao svoju funkciju tako što je duže vrijeme lažirao službene naloge po BiH, kao i Srbiji, gdje ima stan i službeno mjesto prebivališta.

Dragan Šojić je, kako se tvrdilo, na funkciju bio postavljen kao izbor Mirka Šarovića.

Dragan Šojić na predizbornom skupu SDS-a (Foto: Facebook / Mirko Šarović)

Aktuelni lider SDS-a Šarović kojeg su mediji također nedavno prozvali za ogromnu imovinu koju je na neobjašnjiv način stekao u Srbiji i Istočnom Sarajevu, prema nekim istraživanjima javnog mnjenja nema skoro nikakvih izgleda za ponovni ulazak u Predsjedništvo BiH. Željka Cvijanović, kandidatkinja SNSD-a, prema tim istraživanjima ima nenadoknadivu prednost nad kandidatom udružene opozicije.

Prema navedenom istraživanju (kojeg će portal "SB" uskoro publicirati), Jelena Trivić stoji mnogo bolje od Šarovića u trci za predsjednika Republike Srpske, ali i dalje prilično zostaje za Miloradom Dodikom.

 (SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...