KAKVA DRAMA U BERLINU: Turska preokrenula, pa ispustila pobjedu protiv Francuske

Trikolori su slavili nakon produžetka sa 87:86. Nakon senzacionalnog preokreta Turci su imali Francuze, ali su ih ispustili u posljednjim sekundama utakmice.

  • Sport

  • 10. Sep. 2022  10. Sep. 2022

  • 0

Košarkaška reprezentacija Francuske plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

Trikolori su slavili nakon produžetka sa 87:86. Nakon senzacionalnog preokreta Turci su imali Francuze, ali su ih ispustili u posljednjim sekundama utakmice.

Turska je u trećoj četvrtini predvođeni sjajnim Tuncerom napravili seriju 19:0 i činilo se tada da su prelomili utakmicu. No, daleko od toga da je to bio kraj uzbuđenjima...

Francuzi su sjajno otvorili meč, imali su prednost većim dijelim meča, a u drugoj četvrtini semafor je pokazivao "plus 16" za Trikolore (15:31).

Ipak, reprezentativci Turske uspijevaju preokrenuti rezultat, pa u zadnju četrvtinu ulaze sa osam poena prednosti (57:49).

U četvrtom periodu obje ekipe su se smjenjivale u vodstvu, ali odluka nije pala u 40 minuta igre.

Korkmaz je ubacio tri slobodna bacanja za vodstvo Turske 75:73, Evan Fournier je u narednom napadu nagazio liniju, a Korkmaz je ponovo siguran sa linije slobodnih bacanja za plus četiri (77:73). Francuzi su na 2,5 sekunde do kraja zakucavanjem Goberta stigli do izjednačenja (77:77) i produžetka.

U dodatnih pet minuta igre više Francuzi su predvođeni sjajnim Gobertom uspjeli utakmicu privesti kraju i izborili su plasman u četrvtfinale. Turci su na kraju imali napad za pobjedu, ali je Korkmaz izgubio loptu i to je bio kraj.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...