UGLEDNA GAZZETA O DIJAMANTU: Džeko - čovjek hirurških navika

Italijanski predstavnik je u drugom kolu trijumfovao u Češkoj protiv Plzena sa 2:0, a bh. napadač postigao je gol i zabilježio asistenciju.

  • Sport

  • 14. Sep. 2022  

  • 0

Inter je sinoć na krilima Edina Džeke došao do prve pobjede u grupi C Lige prvaka.

Italijanski predstavnik je u drugom kolu trijumfovao u Češkoj protiv Plzena sa 2:0, a bh. napadač postigao je gol i zabilježio asistenciju.

Ovo mu je bio ukupno deseti, a deveti gol u evropskim takmičenjima protiv aktuelnog češkog prvaka.

Edin Džeko igrao je u Češkoj od 2005. do 2007. godine, kada je prešao u Wolfsburg. Postigao je 16 golova u 43 meča za Teplice, uključujući i jedan protiv Plzena u remiju rezultatom 3:3 12. marta 2006. godine.

Dijamant je kao igrač Rome dva puta protiv Plzena postigao hat-trick. Prvi u domaćoj pobjedi rezultatom 4:1 u grupnoj fazi Evropske lige u sezoni 2016/17, a drugi u grupnoj fazi Lige prvaka u sezoni 2018/19, kada je bilo 5:0.

Džeko je i kao igrač Manchester Cityja u sezoni 2013/14 u grupnoj fazi Lige prvaka pogađao mrežu ovog češkog klupa u gostujućoj pobjedi rezultatom 3:0 i domaćoj rezultatom 4:2.

Sjajna sinoćnja partija nije promakla italijanskim medijima. Ugledna Gazzetta je za Dijamanta imala samo riječi hvale.

- Bosanac je doprinio prvoj pobjedi Nerazzurra zahvaljujući svom devetom ličnom pogotku protiv Čeha. Trener je napravio pravi izbor da postavi ovaj napadački tandem.

Čovjek hirurških navika, Edin Džeko potvrdio se kao prava zvijer za Viktoriju Plzen donijevši Nerazzurima prva tri boda u Grupi C.

Džeko je stranac od kojeg su Česi primili najviše golova u preko 110 godina historije. Ako to nije bilo dovoljno, bh. reprezentativac je upisao i asistenciju za Dumfriesovih konačnih 2:0.

Inzaghi je odlučio da na ovom meču odmori Lautara vjerujući Bosancu i Argentincu. Njih dvojica su se dobro kretali, stvarajući prostor jedno drugom i nikada im nisu stali, počevši od akcije koja je dovela do prvog gola večeri. Od tada su se stvorile još tri jasne prilike zahvaljujući njihovom direktnom doprinosu.

Na kraju je za rješavanje problema bio dovoljan "uobičajni" Džeko, koji je svaki put kad se suočio sa Viktorijom iz Plzena bio strijelac.

Ukupno, uključujući i pogodak Interu, postigao je devet golova, od kojih su četiri stigla pri rezultatu 0:0. Protiv Čeha, Džeko je pustio cijeli svoj repertoar, sa četiri gola s lijeve strane, tri glavom i dva s desne strane - napisali su između ostalog Italijani.

Faktor

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...