BAJROVIĆ OČITAO LEKCIJU MILANOVIĆU: "Hrvatska nema veze sa oslobađanjem Sarajeva, predali ste bh. teritoriju RS-u kako bi dobili I. Slavoniju"

Razmjena BiH teritorije sa RS-om za I. Slavoniju nije oslobađanje BiH već oslobađanje Hrvatske preko leđa BiH, rekao je Bajrović.

  • Mini market

  • 14. Sep. 2022  

  • 3

Reuf Bajrović, potpredsjednik Američko-evropske alijanse, oglasio se na svom Twitter nalogu povodom jučerašnjih izjava hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića izgovorenih tokom obilježavanja 27. godišnjice oslobađanja Jajca.

On je sinoć Milanovića podsjetio na to da je Hrvatska trgovala teritorijom naše zemlje, u zamjenu za vlastitu teritoriju.

- Treba podsjetiti Milanovića da je Hrvatska trgovala teritorijom BiH pod kontrolom HV-a u Dejtonu jer je dobila nazad Vukovar i I.Slavoniju tako što je predala RS-u Mrkonjić Grad i Šipovo. Razmjena BiH teritorije sa RS-om za I. Slavoniju nije oslobađanje BiH već oslobađanje Hrvatske preko leđa BiH, rekao je Bajrović.

 

Tokom jutra, Bajrović je hrvatskog predsjednika podsjetio na još nekoliko činjenica.

- Drugo što je Milanović lupio demantuje i sam sudionik Dejtona, Krajšnik, koji je rekao da je predaja dijelova Sarajeva pod kontrolom RS-a bio cijena priznanja RS-a u Ustav BiH, odnosno legalizacija na internacionalnom nivou, Hrvatska s oslobađanjem Sarajeva nema veze, kazao je on.

Osvrnuo se i na Milanovićevu izjavu o "spašavanju bh. granica".

 

- Treće što je lupio da je spasio granice BiH, ne zna ili zaboravlja, da su granice BiH utvrđene priznanjem i članstvom u UN-u i nikada agresijom ne mogu biti promijenjene, RS kao i tzv. HR-HB su bile okupirana teritorija članice UN-a, poručio je Bajrović.

(Oslobođenje)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...