UOČI IZBORA: "Prepoznati i odbaciti lovce na fotelje i ruske plaćenike, svoj glas dati politikama i pojedinicima..."

(...) koji se beskompromisno bore za našu državu. A i jedne i druge je lako prepoznati."

  • Politika

  • 17. Sep. 2022  17. Sep. 2022

  • 2

Informacija koju smo dobili iz Sjedinjenih Američkih Država, koja se odnosi na pružanje finansijske podrške od strane Rusije određenim političkim strankama i pojedincima na ovim prostorima, je i očekivana i zabrinjavajuća.

"Potpuno je jasno da je ta podrška data i nekima u Hrvatskoj i u Bosni i Hercegovini, s ciljem destabilizacije naše države i ugrožavanja mira. Nažalost nije isključeno da takvih pojedinaca ima i u bošnjačkom narodu", smatra Enver Išerić, pravni stručnjak.

Takve pojedince, napominje on, interesuje samo vlast i novac.

"Kod takvih je država na zadnjem mjestu. Da bi se stalo na put rušiteljima Bosne i Hercegovine i ruskim plaćenicima potrebno je izmijeniti Ustav Bosne i Hercegovine i Bosnu i Hercegovinu  organizirati kao državu regija uz osiguranje punih ljudskih prava za sve njene građane i implementaciju svih presuda Evropskog suda za ljudska prava, uvažavajućii kolektivna prava svih etničkih grupa.

Zbog toga su izbori koji su pred nama od ključne važnosti za daljnji razvoj i odbranu naše države od njenih neprijatelja.

To je razlog zbog kojeg svi građani trebaju izaći na izbore, ali sada baš svi, kao na referendum 1992., prepoznati i odbaciti lovce na fotelje i ruske plaćenike i svoj glas dati politikama i pojedincima koji se beskompromisno bore za našu državu. A i jedne i druge je lako prepoznati", dodao je Išerić, a prenosi nap.ba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...