SVE SNIMILE NADZORNE KAMERE: Ivanu Begiću uništili štand u centru Banja Luke

"Ako mogu mene uhapsiti što sam ulicu prešao mimo pješačkog, mogu pronaći i počinioce ovog krivičnog djela", poručio je Begić.

  • Politika

  • 18. Sep. 2022  

  • 0

Kandidatu za predsjednika Republike Srpske Ivanu Begiću nepoznate osobe uništile su štand sa promotivnim predizbornim materijalom koji je bio postavljen na Trgu Krajine u centru Banje Luke.

"Tražim od Policije Republike Srpske i Radio televizije Republike Srpske (RTRS) da večeras u drugom Dnevniku u pola osam uveče, pročitaju imena i prezimena ljudi koji su mi uništili štand. Imaju nadzorne kamere na Trgu Krajine. Ako mogu mene uhapsiti što sam ulicu prešao mimo pješačkog, mogu pronaći i počinioce ovog krivičnog djela", poručio je Begić.

alt

Nakon vanredne pres konferencije, Begić je otišao u MUP RS da podnese krivičnu prijavu po članu 240. Krivičnog zakona Republike Srpske, u kojem se predviđa novčana kazna za uništavanje tuđe stvari ili zatvorska kazna do dvije godine.

alt

"Ako je ovo djelo učinjeno iz obijesti ili mržnje, počinilac će se kazniti zatvorskom kaznom od jedne do pet godina. Neću ni da prejudiciram ko je grupa ljudi, počinilac, muški ili možda djevojka.... Zašto moj? Što nije štand SNSD-a? E, zato što je neko stvorio sistem posljednjih 20 godina u kojem su svi koji ne misle kao većina, koji nemaju 'vizir' za konje, koji ne misle po stranačkim šablonima, moraju niti kažnjeni. Neću odustati i tražiću maksimalnu kaznu, od jedne do pet godina", kazao je Begić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...