SRAMOTNO PONAŠANJE HRVATSKIH ISELJENIKA: U finalu Kupa Australije odjekivao ustaški pozdrav "Za dom spremni" (VIDEO)

Navijači na jednog tribini uzvikivali su "Za dom", a na drugoj spremni, a poslije toga su međusobno aplaudirali jedni drugima.

  • Sport

  • 01. Okt. 2022  

  • 2

Brojni navijači Sydney Uniteda 58, drugoligaškog kluba koji je senzacionalno igrao finale Kupa Australije protiv Macarthura, u kojem je poražen 2:0, sramotno su na Western Sydney stadionu uzvikivali ustaški pozdrav "Za dom spremni".

Navijači na jednog tribini uzvikivali su "Za dom", a na drugoj spremni, a poslije toga su međusobno aplaudirali jedni drugima.

Sydney United je klub hrvatskih iseljenika u Australiji. Osnovan je 1958. godine pod imenom Sydney Croatia, a krajem osamdesetih, kada Australija više nije dopuštala nacionalni predznak u nazivima klubova, promijenio je ime.

Usput, Sydney je postao drugoligaš koji je došao do finala kupa u Australiji.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...