NA GLASANJE IZAŠLO 50 POSTO BIRAČA: Arnautović kaže da je u Banovićima nestalo struje na nekim biračkim mjestima

Bilo je 30 prigovora za kršenje izborne šutnje. Što se tiče odziva, kazao je, da je on 50 posto.

  • Politika

  • 02. Okt. 2022  

  • 0

Iz Centralne izborne komisije BiH večeras su se obratili javnosti prvi put nakon što su zatvorena birališta u našoj zemlji.

Predsjednik CIK-a Suad Arnautović je kazao da nije bilo ozbiljnjih problema u poslijepodnevnim satima, osim slučaja u Novom Sarajevu kada je preminula jedna osoba. Nakon dva sata prekida ponovo su otvorena dva biračka mjesta.

"Na četiri biračka mjesta u Banovićima je zbog nestanka struje prekinuto glasanje. Do prekida glasanja bilo je i u Zenici te Žepču. Intervenirala je i policija. Ukupan broj prijavljenih incidenata je 52", rekao je Arnautović, prenosi Hayat.

Kazao je da je bilo značajan broj dezinformacija.

"Izdvaja se informacija da CIK djecu sa intelektualnim poteškoćama naziva retardiranim. To je screenshot od prije nekoliko godina, dakle, plasirana je stara informacija", naveo je Arnautović.

Bilo je 30 prigovora za kršenje izborne šutnje. Što se tiče odziva, kazao je, da je on 50 posto.

Naveo je da je u FBiH na glasanje izašlo 973.653 birača ili 48 posto, u RS-u 637.076 ili 53 posto, a u Distriktu Brčko 32.315 ili 44 posto.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...