PREMINUO LEGENDARNI IGRAČ I TRENER BANJALUČKOG BORCA HUSNIJA FAZLIĆ: Crvena zvezda upamtila ga je za sva vremena

Husnija Hune Fazlić preminuo je u 80. godini života.

  • Sport

  • 06. Okt. 2022  06. Okt. 2022

  • 0

Vijest o smrti čuvenog fudbalera objavio je njegov sin Adnan na društvenim mrežama.

"Dragi prijatelji, jutros je moj dragi tata otišao na bolji svijet", napisao je Adnan Fazlić.

Husnija važi za jednog od najboljih napadača u historiji Borca za koji je upisao 400 nastupa i postigao nešto manje od 100 golova. 

Prije Borca igrao je za BSK Banja Luka, a karijeru je završio u njemačkom Saarbruckenu gdje je proveo dvije godine. 

Rođen je 3. juanuara 1943. u Kozarcu, a osim što je kao fudbaler upisan zlatnim slovima u historiju Borca, veliki podvig je ostvario i kao trener ovog kluba. 

Sa Borcem je 1988. godine osvojio Kup Jugoslavije pobjedom u finalu nad Crvenom Zvezdom što je tada bila nevjerovatna senzacija, s obzirom da je Borac bio drugoligaš, a Zvezda imala jedan od najboljih timova u historiji kluba. 

Husnija je također bio trener Turkiyemspor Berlina i SD Croatia Berlin, a dugo godina je radio i kao uposlenik Werdera iz Bremena. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...