ZBOG NOVOG FILMA: Burni ljubavni život Marilyn Monroe ponovo u centru pažnje

Posebnu pažnju privukao je dio u kome je Marilyn u ljubavnom trouglu sa dva muškarca.

  • Žena

  • 08. Okt. 2022  08. Okt. 2022

  • 0

Život Marilyn Monroe sada je ponovo u centru pažnje zbog "Netflixovog" biografskog filma "Plavuša", koji je zasnovan na istorijskom romanu Joyce Carol Oates, a posebnu pažnju je privukao dio u kome je Marilyn u ljubavnom trouglu sa dva muškarca.

Marilyn Monroe je na ekranu glumila kubanska glumica Ana de Armas, a film istražuje neke od romantičnih veza legendarne plavuše, uključujući i onu sa dva muškarca. Radnja filma "Blonde" ukazuje na to da je Monroe bila u romantičnoj zajednici sa sinom slavnog Charliea Chaplina, Charlesom Cassom Chaplinom Juniorom, i sinom glumca Edwarda G. Robinsona, Edwardom G. "Manny" Robinsonom Juniorom.

Iako ovaj dio zapleta filma nije zasnovan na činjenicama, zbog čega je naišao na žestoke osude filmske kritike, jedan dio javnosti "zna da je bila sa sinom Charliea Chaplina". Navodno postoje drugi dokazi koji sugerišu da je Marilyn bila u vezi sa obojicom.

Autor Anthony Summers u svojoj biografiji glumice pod naslovom "Boginja: Tajni životi Marilyn Monroe" navodi kako je Chaplin Junior doveo Marilyn na porodični ručak 1947. godine, a o njihovoj vezi je i sam Chaplin govorio u svojoj biografiji "Moj otac, Charlie Chaplin".

Stariji Chaplin je navodno bio veliki Merlinkin obožavalac, ali je upozorio sina da se ne miješa u vezu sa njom.

"Nemoj se još zaljubljivati. Prvo moraš da vodiš računa o svom obrazovanju", prisjetio se Cass očevih riječi, ali Summers tvrdi da ga nije slušao i da je mjesecima bio očaran Marilyn.

Bliska prijateljica Cassa otkrila je i kako je Marilyn često spavala kod njega, u sobi koju je dijelio sa bratom. Summers također navodi da je njihova veza na kraju prekinuta, ali su ostali u prijateljskim odnosima. Što se tiče Edwarda Robinsona Juniora, navodno ju je sa njim upoznao Chaplin Junior.

Summers piše u svojoj knjizi da su Marilyn i Edward Junior imali kratku vezu, ali ne u isto vrijeme kada se ona viđala sa Cassom. Zanimljivo, Marilyn je osam godina starija od Edwarda Juniora, a navodno su se upoznali kada je on imao 19, a ona 27 godina. Iako film ovo prikazuje kao nešto što se zaista dogodilo, nema dokaza da je Marilyn bila u vezi sa dva muškarca u isto vrijeme.

Pogledajte trejler filma "Plavuša":

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...