BUDITE OPREZNI: Ukoliko zateknete ovakav prizor na svom automobilu - u velikoj ste opasnosti…

Steknite naviku da sa svih strana pregledate automobil prije pokretanja, kako biste procijenili ima li oštećenja, prepreka, je li neka guma ispuhana.

  • Auto

  • 10. Okt. 2022  

  • 0

Kriminalci znaju da vozači, nakon što se pri pokretanju auta jave čudne vibracije i zvukovi iz kotača, izlaze kako bi vidjeli u čemu je problem, često ostavljajući motor upaljen, a automobil nezaključan, s kontaktnim ključem u bravi, odnosno na središnjoj konzoli. Lopovi tada iz prikrajka ulijeću u automobil i kradu ga (odvoze), ili kradu vrijednosti iz automobila. Ova je metoda krađe postala pošast u SAD-u te se prelijeva i na europski kontinent.

Sljedeći će vam savjeti pomoći da se zaštitite od krađe automobila:

I pri najkraćem izlasku iz automobila ugasite motor, automobil zakočite mjenjačem i parkirnom kočnicom, ponesite kontaktni ključ i zaključajte automobil.

Steknite naviku da sa svih strana pregledate automobil prije pokretanja, kako biste procijenili ima li oštećenja, prepreka, je li neka guma ispuhana.

Ako primijetite plastičnu bocu zaglavljenu između točkova i blatobrana, neka vam se upali alarm – na meti ste kradljivaca...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...