BORENOVIĆ PROZIVA LIDERA SNSD-a: "Možda je Dodik očekivao da pobijedi u Maoči"

(...) mi nismo. Ali smo očekivali da Jelena ima značajan broj glasova u rodnom selu njene majke."

  • Politika

  • 11. Okt. 2022  11. Okt. 2022

  • 2

"Nakon što smo utvrdili da je na desetine biračkih mjesta sa najmanje 200 do 300 izašlih glasača Jeleni Trivić upisano 0 glasova, a drugom kandidatu u zapisnik upisani njeni glasovi, i Dodik je počeo da priča kako i on na pedeset jednom biračkom mjestu ima 0 glasova", naveo je lider PDP-a Branislav Borenović na facebook profilu.

On je dalje naveo:

"Pa zna li taj čovjek stati, prestati sa blamiranjima? E, hajde da vidimo. Ovo su neka od biračkih mjesta za koja se on žali da nema glasova:

- Boderište: broj birača čak 3; sve i jedan kandidat 0 glasova;

- Brkac: broj birača 26, izašlih na izbore čak 4; Senad Bratić 2 glasa, Jelena Trivić 1 glas, jedan nevažeći;

- Maoča D: nema glasača, logično - svi 0;

- Maoča C: i Dodik i Jelena 0 glasova;

- Srebrenica (lično): niko nije glasao, svi kandidati 0 glasova.

- Luka: broj birača 91; Ćamil Duraković 29 glasova, Jusug Arifagić 6, Jelena Trivić 2 glasa, Milorad Dodik 0.

- Cerska: tu je Jelena Trivić imala 2 glasa, Dodik 0, a ostala 61 glasa su podijelili druga tri kandidata bošnjačke nacionalnosti.

- Čarkovo B: od izašlih 75 glasača, Jelena je imala čak 10 glasova, dok su ostali podijeljeni na mahom bošnjačke kandidate.

- Prutače: od deset izašlih birača i Jelena Trivić i Milorad Dodik su imali 0 glasova.

I tako redom...

"Evo, priznajemo da na BM Кrtinje u Nevesinju Jelena ima sve glasove, odnosno čak 9 od ukupno 12 glasača na tom biračkom mjestu. Izgleda da je čitava jedna porodica glasala za nju", napisao je Borenović.

Jasno je, navodi on, da se radi o mjestima sa većinskim bošnjačkim stanovništvom, koji su mahom glasali za kandidate iz svog nacionalnog korpusa.

"Možda je Dodik očekivao da pobijedi u Maoči, mi nismo. Ali smo očekivali da Jelena ima značajan broj glasova u rodnom selu njene majke, Кrajišnik kraj Gradiške, a ne da joj se tek tako upiše 0 glasova, a drugom kandidatu njenih 137, što je pred kamerama i priznao predsjednik tog biračkog odbora, a što je na jednom mjestu više pokradenih glasova nego što je imala na desetini mjesta na koja se Dodik žali da on nema glasova", naveo je Borenović.

Након што смо утврдили да је на десетине бирачких мјеста са најмање 200 до 300 изашлих гласача Јелени Тривић уписано 0...

Objavljuje Branislav BorenovićUtorak, 11. listopada 2022.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...