APOKALIPTIČNI PRIZORI S LICA MJESTA: Najmanje 43 mrtvih i 50 nestalih u klizištima i poplavama...

Uništeno je više od 300 kuća, a stotine su oštećene.

  • Hronika

  • 12. Okt. 2022  

  • 0

Najmanje 43 osobe poginule su u velikom klizištu u sjevernoj Venecueli, a više od 50 smatra se nestalima, izjavila je  potpredsjednica te zemlje Delcy Rodríguez.

Venecuelski predsjednik Nicolás Maduro rekao je u međuvremenu da će se nastaviti potraga za preživjelima nakon klizišta u subotu u gradiću Las Tejeríasu, oko 50 kilometara jugozapadno od Caracasa, obećavši da će njegova vlada "ponovno izgraditi ovu prekrasnu regiju".

Uništeno je više od 300 kuća, a stotine su oštećene.

Obilne kiše koje je donijela oluja Julia, koja je tokom vikenda pogodila Nikaragvu kao uragan, prouzročile su izlijevanje nekoliko rijeka, rekla je Rodríguez, a prenijela je venecuelska televizijska stanica Telesur.

Tropska oluja Julia izazvala je klizišta i poplave u Srednjoj Americi, u kojima je poginulo najmanje 25 ljudi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...