SVE JE SPREMNO ZA MASOVNU PROIZVODNJU: Uskoro spektakularna premijera prvog turskog terenca, pogledajte kako izgleda... (VIDEO)

Ubrzo nakon toga, TOGG C-SUV bit će poslan u akreditirane ispitne centre kako bi se potvrdila njegova spremnost za izlazak na cestu.

  • Ekonomija

  • 18. Okt. 2022  

  • 0

Turski globalni tehnološki brend, TOGG, odbrojava dane do premijere svog prvog automobila u C-SUV segmentu, koji se definira kao “pametni uređaj”.

U okviru ceremonije koja će se održati 29. oktobra uz učešće predsjednika Recepa Tayyipa Erdoğana, održat će se otvaranje proizvodnih pogona TOGG-a u Gemliku.

Otvorenjem će model C-SUV, koji se proizvodio u radionici za prototipove i provodio razne cestovne testove, biti potpuno spreman za masovnu proizvodnju.

Ubrzo nakon toga, TOGG C-SUV bit će poslan u akreditirane ispitne centre kako bi se potvrdila njegova spremnost za izlazak na cestu.

TOGG-ov potpuno električni C-SUV model, koji će dobiti dokumente o odobrenju nakon homologacijskih testova koji će trajati oko pet mjeseci, trebao bi krenuti u prodaju u martu 2023.

Nakon C-SUV-a, potpuno električna limuzina u C segmentu bit će ponuđena u prodaji 2025. godine.

Nakon ovog modela slijede modeli C-Hatchback, B-SUV i C-MPV, čime će se kompletirati asortiman proizvoda TOGG-a.

S ciljem proizvodnje ovih pet različitih 100 posto električnih modela, koji će se proizvoditi na jednoj platformi, do 2030., TOGG ima za cilj doseći proizvodni kapacitet od 175.000 jedinica godišnje na kraju sedam godina i plasirati ukupno 1 milion vozila.

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...